четверг, 4 октября 2012 г.

Мистецтво звуків чарівних


      1 жовтня ми святкували Міжнародний день музики, який заснований за рішенням ЮНЕСКО в 1975 році. Одним з ініціаторів установи цього дня був  композитор Дмитро Шостакович.  Дивовижний світ музичного мистецтва. Який він? Чому він такий загадковий та цікавий? Щоб це вияснити,  1 жовтня з учнями 5 класу було проведено гонку за знаннями «Хочу стати знавцем музики». Діти помандрували до Країни музики і перевірили свої знання про неї.
      Свою ерудицію у грі показали  2 команди: хлопчиків «Нотка» та дівчаток «Мелодія». Багато перешкод довелося командам подолати на своєму шляху. А це були конкурси : «Хто краще розспівається?»
( розспіватися на звук «а»), «Яка буває музика?» (придумати до запропонованих слів протилежні за змістом) , «Нотна азбука»
 ( відшукати слова, в яких є нотки), «Музикант і його інструмент» ( ведуча називає інструмент, діти відгадують, як називається людина, що на ньому грає), «Знайди своє місце»(правильно віднести різні інструменти до своєї «родини»:струнні, ударні чи духові), «Ерудити» (дати відповіді на запитання про музику та композиторів). Були і музичні загадки.
     









       Із значною перевагою( в 20 балів) перемогу отримала команда хлопчиків «Нотка». Особливо вони показали себе у конкурсі «Знайди своє місце». Команда переможниця була нагороджена солодким призом.
      По закінченню гри зав. філією Лахман Н.А. познайомила дітей з книгами, які були представлені на тематичній полиці «Чарівний світ музики».

Комментариев нет:

Отправить комментарий