вторник, 30 октября 2012 г.

Шляхами болю й перемоги

      Важкий і неоднозначний шлях пройшла наша Україна протягом своєї історії. Важливою і трагічною частиною цього шляху була Велика Вітчизняна війна 1941-1945 років. 68 років минуло відтоді, як 28 жовтня 1944 року радянські війська звільнили від німецько-фашистських загарбників останні українські землі. І саме цей день, 28 жовтня, Указом Президента України оголошено Днем визволення України.
      З нагоди свята в рамках проекту "І осінь життя буває золотою" працівники  бібліотеки-філії та Будинку культури 29 жовтня у місцевому відділенні для одинокопроживаючих та непрацездатних громадян провели історичний екскурс "Україна в полум'ї війни". На захід були запрошені жителі громади:ветеран війни Савченко І.С., жінки, які мають статус "Діти війни" Кость Г.М., Савченко К.І. та Голод Г.П.
      Із теплими словами вітань до присутніх звернулася голова місцевої організації ветеранів Грецька А.Г.
      Ведучі, зав. філією Лахман Н. та художній керівник БК Сухомлин, висвітлили основні події, які пройшли на Україні протягом 1225 дів та ночей, з 22 червня 1941 року по 28 жовтня 1945 року (наступальні та оборонні операції, основні битви), збитки, які завдала війна та людські втрати. Прозвучали розповіді про ветеранів війни Штанька Степана Даниловича та Конвісара Дмитра Петровича, Клименко Тетяну Петрівну, якій дісталася доля солдатської вдови, Клименко Антоніну Терентіївну, якій довелося скуштувати гіркого чужинського хліба, Мантюренка Михайла Васильовича, постраждалого від вибуху міни і на все життя залишився інвалідом. Всі ці люди проживають в місцевому відділенні. 
      Розповіді ведучих перепліталися піснями воєнних років та музичними вітанннями присутнім у виконанні членів народного ансамблю народної пісні "Чернеччаночка", директора БК Симоненко В., художнього керівника БК Сухомлина А.
      Запалили свічки та хвилиною мовчання вшанували пам'ять всіх загиблих в роки війни, в т.ч і 176 наших односельчан.
      По закінченню свята всім присутнім вручили в дарунок квіти, як символ радості життя, як символ його безконечності.
     До заходу була оформлена тематична викладка літератури "Війна відгриміла та пам'ять жива".
      Запрошені жителі громади були дуже вдячні організаторам за чудове свято.

Комментариев нет:

Отправить комментарий