среда, 17 октября 2012 г.

Шляхами козацької слави

      14 жовтня православні християни святкували день Покрови Пресвятої Богородиці. І водночас цей день відзначається як День українського козацтва. Свято встановлено в Україні "...враховуючи історичне значення і заслуги Українського козацтва у ствердженні української державності та суттєвий внесок у сучасний процес державотворення..." згідно з Указом Президента України "Про День Українського козацтва" від 7 серпня 1999 року, але неофіційно святкується вже декілька століть.
       Козаччина - доба небаченого піднесення народного духу, доба видатних державних, військових, церковних та культурних діячів - будівничих національної державності, які уславили Україну, зробили її знаною в усьому світі.
      Щоб перевірити знання дітей про цей період в історії України, 16 жовтня для учнів 10 класу було проведено гру "Слабка ланка" під назвою "Козацтво - душа українського народу". У грі взяли участь: Катрич Марина, Черкай Наталія, Голод Олена, Калініченко Ганна, Школенко Марина та Федченко Оксана. Всі інші учні класу вболівали за своїх друзів.Гравці пройшли 5 раундів. Після кожного з них самі учасники визначали, хто з них проявив слабіші знання теми, тобто виявився "слабкою ланкою" у їхньому ланцюжку, і цей гравець вибував з подальшої гри.
      У фіналі змагалися Школенко М. та Федченко О. Їм було задано по 2 запитання, які висвітлювали діяльність гетьманів України. З перевагою лише в один бал перемогла Школенко М. Вона була нагороджена грамотою, а всі учасники гри, в т.ч. і переможниця, отримали солодкі призи.
     По закінченню заходу зав.філією Лахман Н.А. познайомила присутніх з книгами даної тематики, які були представлені на викладці літератури "І живе добра слава козацька".

Комментариев нет:

Отправить комментарий