четверг, 11 октября 2012 г.

Права дітей - щасливе дитинство

      В рамках Тижня правових знань 11 жовтня  у школі з учнями 4 класу було проведено вікторину-мандрівку "Чи обізнані ви з Конвенцією ООН про права дитини?". До заходу оформлено правову полицю "Ми і наші права", клас прикрасили плакатами правової тематики та висловами видатних людей про дітей та їхні права.
      В ході зустрічі діти дізналися про історію появи Конвенції, які права дітей вона закріплює. А потім присутні здійснили мандрівку на чарівному потязі у Країну Права, зробивши там декілька зупинок: "Знаємо свої права" - тестові запитання за Конвенцією ООН про права дитини( Із трьох запропонованих відповідей на запитання потрібно обрати одну, вірну)

  








        Читаючи казки, ми  постійно зустрічаємо в них порушення прав казкових героїв і тому під час другої зупинки "Захищаємо права казкових героїв", діти намагалися пояснити, які ж права порушено в тій чи іншій казці. І на останній зупинці подорожі "Я маю право...", учні в ігровій формі розглянули свої права, а саме право на навчання (Гра "Земля, вода, повітря, вогонь") та право на охорону здоров'я (Гра "Лікарські рослини").

Комментариев нет:

Отправить комментарий