среда, 3 октября 2012 г.

Цей дивний світ - бібліотека


      Є багато див на землі, створених природою і зроблених людиною. І одне з них, чи не найбільше диво з див, - це книга. У ній весь неосяжний світ. Як невгасимий смолоскип освітлює книга шлях людині . І завжди цей смолоскип був у руках бережливих, надійних, в руках бібліотекарів. Тому, зовсім не випадково, Указом Президента України від 14 травня 1998 року  30 вересня оголошено Всеукраїнським днем бібліотек.
      У прекрасну пору року приходить до нас бібліотечне свято. Це час, коли шелестить падолистом осінь і снує в лузі мереживо бабиного літа, а червоні жоржини пломеніють над землею, немов дарують весь свій жар любові нам, бібліотекарям. Символічно, що саме в день Віри, Надії, Любові і матері їх Софії (мудрості) відзначається це свято. Сама назва - Всеукраїнський свідчить, що це свято не тільки професійне, а й загальнонародне, адже саме через бібліотеки, на різних етапах життя, проходить все населення країни, бо без книги нема знань, поступу вперед.
      Напередодні свята, 27 вересня, працівники бібліотеки-філії запросили учнів 6 класу в бібліотечну світлицю на гру-подорож "Країна, якої немає на карті". Для дітей були проведені бібліотечні міні-уроки в "Історію" (розповідь про створення книги, цікаві повідомлення про найбільші та найменші видання у світі), в "Літературу" (конкурси "У назвах яких книжок є прізвиська собак та котів","З якої країни літературний герой?"). На цьому уроці за допомогою фотоматеріалів з Інтернету дізналися про пам'ятники літературним героям. На уроці "Математика" присутні познайомилися із поняттям  слова "бібліотека", де знаходяться найбільша та найменша бібліотеки. Із довідкового бюро "Словника" дізналися, що таке "каталог", "анотація", "картотека". Діти проявили свою ерудицію у конкурсі "Математика у назвах творів". На міні-уроці "Охорона здоров'я" учні  повторили правила поводження з книгою, познайомилися з роботою "Книжкової лікарні". Завершив гру-подорож урок "Українська мова", на якомуприсутні  навчилися, як правильно вітатися, звертатися до бібліотекарів.
     Між уроками, як і потрібно, були веселі перерви: звучали гуморески П.Глазового. І коли закінчився останній міні-урок, присутні зуміли відповісти, що ж то за країна, якої немає на карті - це, звичайно, країна - Бібліотека.
       До заходу були оформлені тематичні полиці "Вічна магія книги" та "Заглянь у словник".


Комментариев нет:

Отправить комментарий