среда, 24 октября 2012 г.

З любов'ю до рідного краю

   Говорять, що сьогодні не буває без минулого. А яке воно наше минуле? Проходять роки, стираються з пам'яті події, молоде покоління майже не знає історії попередніх поколінь. А ця історія багата і своїм корінням сягає глибини віків. Але людина не може, не має права бути безбатченком, перекотиполем, вона повинна знати свою історію, пам'ятати батьківську хату, де зробив перші кроки, звідки пішов у життя. І лише книга допомагає зберегти мудрість всіх поколінь, бо вона є невід'ємною частиною пізнання життя та збереження нашого минулого.
                                    Де б не їздив, і де б не ходив,
                                    Краю мій, земле рідна і мила.
                                    В білім світі нема більше див,
                                    Ніж земля, що на світ народила.
   Такими поетичними рядками Д.Білоуса розпочалася  в бібліотеці-філії 22 жовтня презентація нової книги нашого земляка Г.Комісарова "Охтирський рідний край", яка вийшла друком в 2011 році до ювілею охтирського краю  - Поетичне панно "Край Охтирський натхнення повен, мене в поезію зове".
      На зустріч з автором книги запросили учнів 11 класу.  Г.Комісаров розповів, як виникла ідея створення збірки, як над нею працювалося, поділився своїми творчими планами.
     Ведуча заходу, зав. філією Лахман Н.А., разом з присутніми здійснила невелику мандрівку сторінками цього видання, щоб побачити красу нашої рідної охтирської землі, адже книга яскраво оформлена ілюстраціями та фотографіями. Пройшлися по стежинах: "Славетні земляки", "Храми Охтирщини", "Пам'ятки природи". На кожній з них читали вірші Г.Комісарова, які доповнювалися  розповіддю ведучої по кожній темі та знайомством  з літературою книжкової виставки "Розкрий для себе рідний край".
   Це було справжнє свято поезії та пісні, адже вірші Г.Комісарова такі мелодійні, милозвучні і багато з них покладено на музику, в т.ч. і М.Пуляком, який і здійснював музичне оформлення заходу. "Гімн Чернеччині" прозвучав у виконанні народного ансамблю народної пісні "Чернеччаночка". Гостям вручили квіти.

Комментариев нет:

Отправить комментарий