вторник, 9 октября 2012 г.

Вивчаємо рідний край

      Рідний край... Кожна людина по-своєму розуміє, що є для неї рідний край. Для одного - це село, для іншого - місто, для третього - місце, де живуть батьки. А для всіх нас рідний край - Сумщина. Це багатий і неповторний своєю історією та культурою, овіяний легендами і славою, край казкової природи. А щоб по-справжньому любити свій край, його треба добре знати.
    І тому 8 жовтня зав. бібліотекою-філією Лахман Н.А. запросила учнів 9 класу здійснити подорож по рідній Сумщині і провела з ними краєзнавчу стежину "Через річку, через гай ми пізнаєм рідний край". Учні дізналися про історичне минуле Сумщини, Охтирщини, рідного села, унікальні пам'ятки історії, культури та природи краю, відомих на весь світ діячів науки, культури та літератури. Розповідь доповнювали фотоматеріали із Інтернету та знайомство з книгами даної тематики, які є у фонді філії і були представлені на виставці "Помандруймо рідним краєм".
                                      Закінчилася мандрівка поетичними рядками:
         





Це мій край, рідний край, батьківщина моя,
          Де домівок біленьких пороги,
          І безкраї лани, і ранкова зоря
          Та в світи невідомі дороги...
Неба чистого синь, ранній спів солов'я
Подарує хай ласку нам Божу,
Це мій край, рідний край - найдорожча земля,
І я жити без неї не можу.
    Після цих слів пролунали оплески присутніх.  Це був доказ того, що захід не був марним і діти поповнили свої знання про свою маленьку батьківщину.
            




       Тож любімо наш рідний край, вивчаймо його, шанобливо ставимось до нього, адже кому як не нам, і коли як не сьогодні потрібно це зробити. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий