вторник, 29 октября 2013 г.

Вічно жива пам'ять

    69 років відділяють нас від найжорстокішої війни на території нашої країни. Ніколи, за всю історію українського народу, не було більшого випробування ніж війна, розпочата фашистською Німеччиною. З кожним роком стає все менше учасників та очевидців тих трагічних подій.   Завдяки їм під мирним небом виросло не одне покоління наших земляків. Ми у вічному боргу перед ними, за можливість вільно жити на власній землі.
       28 жовтня Указом Президента від 20.10.2009 року ми святкуємо День визволення України. І саме в цей день про основні етапи визволення України та  великі битви на її території говорила провідний бібліотекар Лахман Н.А. під час фактографу "Україна в роки Великої Вітчизняної війни. Хроніка подій у фактах", який проведено в місцевому територіальному відділенні для одинокопроживаючих та непрацюючих громадян, для жителів та працівників відділення. 
       Розповідь супроводжувалася знайомством з книгами по темі, які були представлені на тематичній викладці літератури "Україна в жорстоких обіймах війни". 
       Своїми спогадами про пережите в роки війни поділилися ветерани Штанько С.Д. та Конвісар Д.П., Мантюренко М.В, який постраждав від вибуху міни, Чібізова К.Л. - в роки війни працювала на Київському авіазаводі.
       Зі святом своїх "підопічних" щиро вітала директор відділення Шаповал Л.І.
      
  По закінченню заходу присутні із цікавістю розглядали книги на тематичній викладці.

Комментариев нет:

Отправить комментарий