пятница, 18 октября 2013 г.

Європейський тиждень місцевої демократії

        З 14 до 20 жовтня проходить Європейський тиждень місцевої демократії (ЄТМД), який започатковано Указом Президента України з 2007 року. Провідною темою цьогорічного ЄТМД визначено: "Активна громадська позиція: голосування, залучення, участь". Тема  співзвучна з "Європейським роком громадян", який оголосив Євросоюз.
      Завдання тижня є розповсюдження інформації про діяльність місцевих органів влади, ознайомлення громадян з основними принципами їх роботи, привернення уваги населення сіл, міст та регіонів до того, що їхня участь у місцевих справах є найважливішим чинником життєздатності демократії.
     Саме тому, в рамках Європейського тижня місцевої демократії, 17 жовтня в бібліотеці - філії був проведений круглий стіл та тему "Громадська активність молоді - запорука демократизації українського суспільства", на який запросили старшокласників місцевої школи разом із класним керівником Линник Т.Ю.
     Провідний бібліотекар філії Лахман Н.А. зробила повідомлення про історію Європейського тижня місцевої демократії, його головну мету, завдання, актуальність, правову базу.
       В роботі круглого столу прийняла участь депутат місцевої Ради Савченко В.В., яка розповіла присутнім про свою діяльність, як депутата, специфіку цієї роботи, які питання доводиться вирішувати в процесі роботи.
       Переглянули відеоролики "Про важливість місцевої демократії" і  "12 принципів доброго врядування на місцевому рівні" та познайомилися із сайтом Асоціації міст України та громад, який висвітлює дану тему.
        Молодь висловила свої думки: в чому вони вбачають свою участь в житті громади, чи мають вони права у функціонуванні системи місцевого самоврядуваня та їхні можливості в цьому. Активними в обговоренні були Співаков Ігор, Витерайло Олена, Горобій Юлія.
       







 

     До заходу була оформлена тематична полиця книг "Місцева демократія - основа демократичної держави".



Комментариев нет:

Отправить комментарий