вторник, 8 октября 2013 г.

Вивчаємо права та обов'язки дітей




   Право, закони супроводжують людину все життя. Щоб уміло і правильно користуватися своїми правами і добре виконувати свої обов’язки, не порушуючи права і законні інтереси інших,  потрібно знати закони.
    У дитячому віці неможливо знати детально всі закони. Але основне, що стосується дітей, вони повинні знати, і, особливо, свої права та обов'язки.  



      І тому 8 жовтня в рамках Тижня правових знань «Виконуй свої обов'язки, поважай правопорядок і закон», учні 3-5 класів під час літературно-правового квесту «Пошук істини» разом із провідним бібліотекарем Лахман Н.А. здійснили захоплюючу подорож по безкраїх просторах світового океану прав і обов’язків. В ході подорожі діти «відпочивали» на зупинках. Так на зупинці «Казки читаємо – права вивчаємо» малята по прочитанному уривку з казки визначали: яка це казка, як герої ставляться один до одного, які права порушувалися по відношенню до казкових героїв. На зупинці «Мудра сова запитує» дітей зустріла Мудра Сова (Стрижак Настя), яка передала конверт з телеграмами від казкових героїв, що звернулися по допомогу до Сови, сама вона не змогла розібратися і тому звернулася до малят. На зупинці «Плутанина»  «мандрівників» чекала Тарасенко Л.В., фахівець  з соціальної роботи Охтирського районного центру для сім'ї, дітей та молоді. Вона запропонувала свої завдання: розділити картки - окремо права дітей і окремо їх обов’язки, з’єднати лініями право та відповідні їм обов’язки, а в конкурсі «Допоможи героям» діти повинні були з’єднати попарно назви казок і права, які були в них порушені.  Фінішували гравці на зупинці «Казкова правознавча лотерея», на якій також були розглянуті порушення прав казкових героїв.
 
    Під час подорожі найбільш активними були Хоменко Денис (нагороджений «Грамотою» та присвоєно звання «Кращий знавець права»), Черкай Артем та Стрижак Настя (отримали солодкі призи).  Всім учасникам подорожі Татаренко Л.В. вручила буклети про основні положення «Декларації прав дитини».
     До заходу оформлена тематична викладка літератури «Права та обов’язки дитини сумлінно вивчай”

Комментариев нет:

Отправить комментарий