вторник, 12 ноября 2013 г.

Звучи, рідна мово...

До рідного слова торкаюсь душею,
Боюсь очорнити чи зрадить його.
З цих слів наша мова, пишаємось нею -
Це музика й пісня народу мого.
           9 листопада 1997 року Президент України на підтримку ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства видав Указ "Про День  української писемності та мови". В Указі зазначено: "Установити в Україні День української писемності та мови, який відзначати щорічно 9 листопада в день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця".
         Для того, щоб переконатися в тому, як діти люблять, вивчають та знають нашу мову, 7 листопада для учнів 3-4 класів був проведений  бій інтелектуальний "І ласкава, і медова моя рідна українська мова".
        В конкурсі знавців української мови взяли участь дві команди : "Грамотійки" (капітан Стрижак Юлія) та "Мовні каскадери" (капітан Петрова Юлія). Готовність команд до змагань показала розминка "Казкові перегони". Любов українського народу до своєї мови знайшла відображення у загадках, прислів'ях, приказках про рідну мову. Тому в конкурсі "Відгадай загадку" гравці знаходили відгадки на загадки про знаки пунктуації та букви. А капітани команд у конкурсі "Лабіринт мудрослів'їв" показали як вони володіють мовленням та знають прислів'я і приказки. У конкурсі  "Дивосвіт запитань" учасники команд знаходили правильні відповіді на запитання по темі гри. І останнім випробуванням була гра "Словотворення" - із букв слова "гідроелектростанція" потрібно було скласти нові слова.
        Команди показали гарні знання нашої мови, але трішки більше у грі повезло команді "Грамотійки", яка і стала переможницею. Обидві команди нагороджені "Грамотами" (за перемогу та участь у грі)
        Між конкурсами звучали фонограми пісень про українську мову.
        До заходу оформлена тематична викладка літератури "Моя люба мово, мово українська"

Комментариев нет:

Отправить комментарий