вторник, 19 ноября 2013 г.

Всесвітній день дитини

      Всі діти народжуються з правами. Права дитини - це певні можливості, які потрібні дітям для того, щоб жити і дорослішати.
      І всі права дітей передбачені "Конвенцією про права дитини", яка була прийнята Генеральною Асамблемою ООН 20 листопада 1989 року. Саме тому, щорічно 20 листопада, світова спільнота, в т.ч. і Україна, святкує Всесвітній день дитини.
       З метою ознайомлення дітей із основними положеннями "Конвенції" та поповнення знань про їхні  права, 18 листопада для учнів 10 класу проведено агенцію юних правознавців "Сьогодні ми повторимо права, які держава дітям з любов'ю надала".
        Провідний бібліотекар Лахман Н.А.  разом із присутніми здійснили мандрівку по статтях "Конвенції", а потім за допомогою гри "Чи знаєш ти зміст Конвенції про права дитини?" були перевірені та закріплені знання учнів даної теми. Правова вікторина та тест допомогли виявити знання дітей в області створення організацій, кримінальної та адміністративної відповідальності, вікових обмежень в правах , вирішували правові ситуації та розглядали казкові судові справи.
     До заходу була оформлена тематична викладка літератури "Закон гарантує, держава забезпечує".

Комментариев нет:

Отправить комментарий