понедельник, 18 ноября 2013 г.

Хліб - всьому голова



         Хліб... Він щодня приходить до нас - рум'яний, теплий, незрівнянний. А ще має багато імен - бублик, булочка, батончик, рогалик, паляниця, калач, паска, пиріг... І все-таки хліб.
       Якщо на столі немає хліба - на ньому чогось не вистачає. Найголовнішого. Бо хліб - то багатство, добробут. Люди ласкаво і шанобливо кажуть про нього: хліб - батечко, хліб - годувальник, хліб - усьому голова.
       У чому ж сила і велич хліба виясняли  під час пізнавальної інформіни "Щоб родило із землі, щоб був хліб на столі", яку було проведено для учнів 1-2 класів напередодні Дня працівників сільського господарства, 17 листопада.

       Під час заходу  згадали історію хліба, яка праця закладена, щоб виростити і приготувати його, корисні властивості, звичаї та повір'я, пов'язані із найбільшою нашою святинею. Малята дізналися про музеї хліба, які існують не тільки в Україні, а і за кордоном, познайомилися із казками та легендами про хліб, а цікавинки про нього слухали із розкритими ротиками.
       Провідний бібліотекар Лахман Н.А. вручила дітям пам'ятку "Цінуй хліб!", щоб вивчили її та з повагою та пошаною відносилися до хліба. По закінченню заходу Наталія Андріївна зробила огляд книг, які були представлені на тематичній полиці "Його величність - хліб"
                               




               То хай же щедро наливає соком
               І колоситься золотистий сніг!
               І хай же родить більше з кожним  роком 
               Його величність - годувальник хліб!
        

Комментариев нет:

Отправить комментарий