четверг, 13 марта 2014 г.

Віршів віночок від Тараса




      Тарас Шевченко!.. Це ім'я дорогоцінною перлиною виблискує у золотій скарбниці світової культури. У славній плеяді безсмертних класиків літератури геніальний співець українського народу по праву стоїть в одному ряду з такими титанами думки і слова, як Гомер і Шекспір, Пушкін і Толстой, Гете і Байрон, Шіллер і Гейне, Бальзак і Гюго, Міцкевич і Бернс, Руставелі і Нізамі, чия мистецька спадщина стала надбанням усього передового людства.
         2014 рік пов’язаний з іменем Тараса Григоровича Шевченка, його славою, його духом, його мудрістю, його любов’ю до України.
     Безперечно – це одна з найвидатніших постатей нашого народу. Повністю пізнати його, вивчити, усвідомити – це просто неможливо. Він настільки багатогранний, невичерпний, безкінечний… І знаємо ми про нього дуже мало. Тому кожна зустріч з його творчістю – це нові і нові відкриття.

    Саме тому  11 березня провідний бібліотекар Лахман Н.А. запросила учнів 6 класу в бібліотечну світлицю на літературне карооке "Вічне Тарасове слово". Діти читали поезії видатного поета із збірника "Дитячий Кобзар". Але не просто читали, а під мелодії народних пісень, намагаючись при цьому вловити ритм мелодії, а з нею і читання поезії.    
    Найкраще це вдалося Кириленко Юрію та Сидоренко Єлизаветі. 
    По закінченню заходу діти познайомилися із виставкою однієї книги "І кобзи спів, і серце в вільнім леті - усе зійшлось у книзі цій "Кобзар", яка оформлена в бібліотеці-філії.






Комментариев нет:

Отправить комментарий