понедельник, 31 марта 2014 г.

Подорож у країну словників

      Словники - наші друзі, які допомагають нам правильно писати слова, визначати їх значення, пояснюють походження слів. Вони розширюють наш кругозір, дають нові відомості з різних галузей науки, техніки, мистецтва та літератури, розвивають культуру мовлення.
       З метою ознайомлення дітей із словниками, як одним із видів довідкової літератури, навчити  користуватися ними, 28 березня в рамках Всеукраїнського тижня дитячого читання для учнів 4-6 класів проведено бібліотечний кейс "Словники відкривають таємниці".
       Діти дізналися про історію створення найдавніших словників, в яких випадках потрібно звертатися до того чи іншого словника, як правильно ними користуватися, що є спільним між ними.
       За допомогою Інтернету присутні познайомилися із славетним "Словарем української мови" Бориса Грінченка, виданого у 1908 році (перевиданого у 1996 році) та "Тлуматичним словником В.І.Даля", який охоплює 200000 слів, багато разів перевидавався і сьогодні дуже високо цінується серед допитливих читачів. 53 роки збирав В.Даль слова і прислів'я, казки і загадки.
      По закінченню  діти ближче розглянули ті словники, які їх найбільше зацікавили. 
       До заходу була оформлена тематична викладка літератури "Довідкове царство"

Комментариев нет:

Отправить комментарий