четверг, 20 марта 2014 г.

Дружба з книгою - це свято



      Книга – одне з найбільших чудес, створених  людиною. З тих пір, як люди навчилися писати, свою всю мудрість вони довірили книгам. Книги відкривають нам світ, допомагають уявити минуле, заглянути в майбутнє.

     Шлях розвитку книги був довгим і складним. Який тільки матеріал не використовували люди для виготовлення книжок: глину, листя та кору дерева, шкіру тварин, бамбук, папірус, шовк. 

                    А час нестримно в космосі летить,

                     І щось мінятись, певно, буде знову.

                        Комп'ютерний настав нестримний час,

                            Прогрес такий, що годі і встигати.

                            І щось, звичайно, зміниться для нас,

                            Але не зможе людство не читати.  

                       Можливо, книжка змінить власний вид,

                       Сторінки не стиратимуться вічно.

                       Та поки на землі живе наш людський рід,

                       То й книжка буде жити – це логічно.

     Щорічно в Україні в останній тиждень березня проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання - ми святкуємо "іменини" книги. Це свято всіх, хто любить та поважає книгу - нашого найвірнішого друга.

      19 березня для учнів 1-6 класів  відбулося відкриття цього тижня, діти побували на літературно-театралізованому святі "Найвірніша з друзів - книжка рідна, мила, наша в ній надія, в ній і наша сила". Провідний бібліотекар Лахман Н.А. привітала всіх присутніх зі святом, відзначила кращих користувачів бібліотеки-філії. Гарний літературно-музичний заспів до свята книги зробили учні 4 класу, які  протягом всіх років навчання є активними читачами філії.     

    Радо зустрічали малята літературного героя, про якого світ прочитав вже 7 книг - Гаррі Поттера (Тягленко Владислав). А учні 6 та 7 класів Кириленко Юрій, Сидоренко Єлизавета, Голод Владислава та Литвиненко Анастасія майстерно розіграли пригоду  про хлопчика, який не любив і не хотів читати книг, за те і прозвали його Нечитайлом, а "побувавши" декілька днів у лісі без їжі, без житла, із дикими тваринами  та натерпівшись страху, змінив своє відношення до книжечки.

     Присутні активно приймали участь у різних іграх та вікторинах на знання казок та літературних героїв, за перемогу отримували солодкі призи.

      До заходу була оформлена виставка-порада "Гарна книжка потрібна усім: і дорослим, і малим".

      Відкриття Тижня дитячого читання відбулося, а продовжиться його святкування на весняних канікулах, в бібліотеці-філії, де для малят будуть проведені ще багато  заходів, присвячених книзі.

 




Комментариев нет:

Отправить комментарий