четверг, 13 марта 2014 г.

Вічний як народ. Тарас Шевченко

     Тарас Шевченко... Геній, мислитель, пророк. Людина незвичайної долі й незвичайного таланту, що здобула світову славу. Увібравши в себе душу народу, він підніс його духовну велич і красу на найвищу височінь, чим збагатив увесь світ.

     В рамках святкування 200-річчя від дня народження  Кобзаря та Року Тараса Шевченка в Україні, 11 березня в місцевому територіальному відділенні для одинокопроживаючих громадян проведено літературну подорож "Шляхи Шевченківської долі". Учасники заходу за допомогою провідного бібліотекаря Лахман Н.А. здійснили мандрівку життєвими шляхами великого українського поета та доторкнулися серцем Шевченківських творів, пройнялися їх 
духом.   

     Літературну композицію, присвячену Т.Шевченку, показали  учні місцевої школи.

      Мандрівка плавно перейшла в поетичну вітальну. Як жителі, так і працівники відділення, були приємно вражені тим, як задушевно прочитали поезії Кобзаря 91-річний Штанько С.Д. та 77-річний Качайло О.О.
     На заході прозвучали  фонограми пісень, які написані на вірші Т.Шевченка. Була оформлена тематична викладка літератури "Тернистими шляхами долі".

Комментариев нет:

Отправить комментарий