пятница, 28 марта 2014 г.

В бронзі та граніті

     Безсмертне ім'я Т.Г.Шевченка відоме скрізь як ім'я людини, що була не тільки видатним поетом та письменником, а і філософом, талановитим художником,графіком, людини, яка була не байдужа до свободи українського народу.
     Натхненні поетичні твори Тараса Шевченка - неоціненний скарб світової літератури - стали надбанням широких народних мас. Тому так люблять та вшановують пам'ять великого Кобзаря не тільки в Україні, а і за кордоном. Однією з найбільш популярних та особливих форм вшанування є спорудження Т. Шевченку пам'ятників та встановлення пам'ятних знаків.
      До 200-річного ювілею та Року Тараса Шевченка в Україні 26 березня для учнів 4-6 класів проведено віртуальну екскурсію  "Пам'ятники Т.Г.Шевченку в країнах світу", під час якої діти познайомилися із найбільш  відомими пам'ятниками Кобзарю та дізналися про історії їх створення. Присутніх найбільше вразили скульптури, які встановлені в м.Харкові (це один із кращих зразків монументальної Шевченкіани у світі та найкращий пам'ятник поету в Україні), м. Ромни на Сумщині, на могилі Шевченка  в Каневі та в с. Моринцях - на батьківщині поета.

Комментариев нет:

Отправить комментарий