пятница, 28 марта 2014 г.

Книги - наші вірні друзі

       Людина, яка вміє і любить читати - щаслива людина. Навколо неї завжди багато розумних, добрих і вірних друзів. Друзі ці - книги.
      Є такий вислів: "Скажи мені з ким ти дружиш, і я скажу тобі, хто ти". З таким же правом можна сказати: "Скажи мені, що ти читаєш, і я скажу, хто ти".
       У створенні книжки беруть участь багато людей різних професій. А скільки праці вкладається у виготовлення паперу! І щоб книжка жила довго, її треба шанувати. Саме про те, як потрібно поводитися з книгою і говорили 24 березня з учнями 3-6 класів під час години книголюба "Люби і поважай свого книжкового друга", яка проведена в рамках Всеукраїнського тижня дитячого читання.
      За допомогою тесту провідний бібліотекар Лахман Н.А. перевірила, чи вміють діти правильно поводитися з книгами. А потім проконсультувала про те, чого бояться книги та як продовжити їх життя. Щоб закріпити почутий матеріал, присутні прослухали пригоду хлопчика Василька, який не дуже чемно поводився з книгою. Про нього описав у своєму оповіданні О.Вишня "Любіть книгу".
     Діти із задоволенням попрацювали у "Книжковій лікарні": "підлікували" "хворі" книжечки.
     За допомогою інтернет -технологій познайомилися також із пам'ятниками книгам та літературним героям.
    Закінчуючи годину Лахман Н.А. побажала дітям, щоб вони завжди берегли і шанували книгу, адже скільки цікавого та захоплюючого можна знайти на їх сторінках і усі скарби знань розкриває перед нами найбільше чудо з усіх чудес, створених людством.
      До заходу була оформлена тематична викладка літератури "Книга - супутник життя".

Комментариев нет:

Отправить комментарий