пятница, 26 апреля 2013 г.

Біль Чорнобиля з роками не минає

       Стражденна наша земля... Зрита могилами, засіяна кулями, полита кров'ю... І здавалося б на цій, такій мученицькій землі, ніколи не повинно селитися ніяке горе, бо вже стільки було того горя, що крізь віки і досі чується відгомін тяжкого людського стогону. Але доля, чомусь ставши для нас злою мачухою, послала ще одне нелюдське випробування - Чорнобиль. 27 років розділяють нас від тієї страшної трагедії, але наша пам'ять і пам'ять багатьох наступних поколінь знову і знову буде повертатися до трагічних квітневих днів 1986 року.
       Саме тому 25 квітня в бібліотеці-філії відбулася година - спогад "Гірчить Чорнобиль, крізь роки гірчить" - зустріч учнів 6 класу із ліквідатором аварії на ЧАЕС Герченко В.І.
       Провідний бібліотекар Лахман Н.А. розповіла присутнім  про ту страшну подію, що сталася 26 квітня 1986 року, використовуючи при цьому фотоматеріали із Інтернету, діти читали вірші даної тематики. Віктор Іванович поділився своїми спогадами про пережите в ті роки, прочитав написані ним поезії на тему Чорнобиля.  Гостю вручили квіти.
        Звучали сумні мелодії пісень у виконанні А.Сухомлина. Запалили свічку та хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих пожежників та померлих наших односельчан.
       










  По закінченню години Лахман Н.А. провела для Герченка В.І. віртуальну мандрівку по залах музею "Чорнобиль".
           До заходу була оформлена тематична викладка літератури "Чорнобиль - скорбота пам'яті людської."

Комментариев нет:

Отправить комментарий