среда, 17 апреля 2013 г.

Знаємо права, виконуємо обов'язки

       Право - невід'ємна частина нашого життя. А права людини починаються з прав дитини. Свої права діти мають з самого народження і захищає їх найголовніша організація на нашій планеті - ООН. Права дітей записані в "Конвенції про права дітей".
       Щоб перевірити, як діти знають свої права та обов'язки в рамках Тижня правової освіти "Знай права, виконуй свої обов'язки" (15-20 квітня) з учнями 10 класу 16 квітня було проведено  правовий лабіринт "Мандри в правовий світ". Участь в ньому взяли команда дівчат "Феміда" та команда хлопців "Правознавці".
     Перед початком змагань перед присутніми виступила фахівець з соціальної роботи Охтирського районнного центру для сім'ї, дітей та молоді Татаренко Л.В., яка познайомила  із  соціальними ініціативами Президента України стосовно дітей  та пояснила кожну з них.
      Потім розпочалася гра. За допомогою правильних відповідей гравці намагалися зруйнувати стіну лабіринту та вийти з нього. Оцінювали знання та ерудицію учнів члени журі: Татаренко Л.В. та вчитель Чикалов В.І.
   






      Учасникам гри довелося подолати багато перешкод - конкурсів: "Інтелектуальний штурм" - дати відповіді на запитання ; надати юридичну консультацію по виходу із різних ситуацій; "Юридичний семафор" - установити види юридичної відповідальності; "Юридичний рахунок"  - скласти математичний вираз, адже юристи- професіонали повинні мати різнобічні знання, в т.ч. вміти швидко рахувати; "Розумна бочка" - за допомогою правильно вибраного словника пояснити значення певного слова. І на фінішній прямій виходу із лабіринту гравці спробували "створити правове дерево" - до гілок намальованого стовбура дерева прикріпити якнайбільше листочків, які є правильними відповідями на запитання. На дереві було більше листків від команди "Феміда"  За підрахунками балів вона і стала переможницею. Обидві команди нагороджені "Грамотами" - за перемогу та участь в грі.
       До заходу були оформлені тематичні викладки літератури  "Курс на якісне життя" та"Закон гарантує, держава забезпечує".

Комментариев нет:

Отправить комментарий