пятница, 12 апреля 2013 г.

Посвята в читачі

       11 квітня провідний бібліотекар Лахман Н.А. запросила першокласників на бібліотечний урок "Мандрівка книжковим містом", щоб посвятити їх в справжніх читачів, адже малята вже вивчили "Букварик", навчилися самі читати. Наталія Андріївна зробила подорож чарівними вуличками затишного книжкового містечка: познайомила з його відділами, книжковими виставками, новітніми технологіями, які є в бібліотеці-філії, розповіла про те, як розташовані книги в своїх будиночках - на стелажах. Завітали і в "Довідкове царство", де зібрані книги довідкового характеру: енциклопедії, словники, довідники.
      Повторили правила поводження з книгами та познайомилися з роботою "Книжкової лікарні". Лахман Н.А. на згадку про зустріч подарувала малятам пам'ятки читача "Правила поводження з книгою" та "Вчись і ти, як книгу берегти".
      Із днем читача першокласників листом привітав Колобок . Свої вітання передали і інші мешканці Книжкового королівства, які надіслали телеграми та забули підписатися, але діти легко відгадали адресатів. Заглянули і в "Бюро знахідок", в якому багато дивних речей, загублених  книжковими героями та  допомогли повернути речі  господарям.
      А щоб сталося справжнє таїнство посвяти в читачі, малята повинні були скласти три магічних слова. По-перше: відгадати казкові загадки і з перших букв слів відгадок скласти слово - "бібліотека". Друге магічне слово було зашифроване у чарівному сувої: вписати у кросворді по горизонталі  відповіді на запитання, а по вертикалі у відмічених клітинках прочитати слово - "читач". А в третьому завданні потрібно було відгадати загадку про книгу. І саме  слово "книга" було третім магічним словом. Всі перешкоди подолали і настає хвилюючий момент : пешокласники приймають "Урочисту обіцянку справжнього читача", вибирають книги, їх бібліотекар записує у формуляр читача. А ще ой як хочеться посидіти за комп'ютером, але час повертатися в дитячий садок.
          Хай книги стануть друзями малят не тільки на час навчання, а і на все життя.

Комментариев нет:

Отправить комментарий