пятница, 10 мая 2013 г.

Пісні, обпалені війною

        Пісні війни... Скільки їх прекрасних і незабутніх! Від найперших залпів та вибухів і до переможного травневого салюту, через усю війну крокували вони в бойовому солдатському строю. В цих піснях є все: людська любов, біль відступу на початку війни та радість повернення, картини життя солдат, розповіді про їх бойові подвиги. І якщо зараз прослухати усе найкраще, що створили поети і композитори у ті роки, то це  була б музична антологія історії Великої Вітчизняної.
       Пісні - як люди: у кожної своя біографія, у кожної своя доля. Вони спалахували яскраво, не згасли до цих пір і навряд чи скоро згаснуть.
        7 травня в бібліотеці-філії для учнів 10-11 класів було проведено музичний вернісаж "В пісні відгук битв", на якому провідний бібліотекар Лахман Н.А. розповідала присутнім про історію створення пісень воєнних років, а потім вони задушевно звучали у виконанні народного ансамблю народної пісні "Чернеччаночка", директора БК Симоненко В., художнього керівника БК Сухомлина А. та Лахман Н.
       Разом з дітьми 68-у річницю Перемоги святкували: ветеран Великої Вітчизняної війни Савченко І.С., учасник війни Сергієнко М.С., діти війни Зеленська Г.Г., Школенко П.І. та Савченко К.І. Гостям вручили квіти і на згадку про зустріч разом сфотографувалися.
        До заходу була оформлена тематична викладка літератури "Згадаймо величні ті роки".

Комментариев нет:

Отправить комментарий