вторник, 5 марта 2013 г.

Трагедія Корюківки

      На жаль чи на щастя, історію не можна змінити, бо вона - минуле, а час не має зворотного відліку. Але історію треба пам'ятати, щоб черпати з її сторінок не лише знання, а й наснагу працювати в ім'я майбутнього.
      З метою вшанування пам'яті, виховання в українському суспільстві шанобливого ставлення до подвигу й жертовності попередніх поколінь, Президент України 22 вересня 2011 року підписав Указ про відзначення 70-ї річниці вшанування жертв Корюківської трагедії.
       Багато років про події 1-2 березня1943 року було заборонено, навіть, згадувати, і, на жаль, інформації про неї зовсім мало. Сьогодні розсекречено архівні документи, які вражають масштабами трагедії, яку вчинили фашисти над мирним населенням Корюківки.
       Про ці трагічні події і говорили 2 березня з жителями та працівниками місцевого територіального відділення під час історичної десятихвилинки "Корюківка, 1943: злочин проти людяності". Із сльозами на очах слухали присутні розповідь. А по закінченню запалили свічку та хвилиною мовчання вшанували пам'ять всіх загиблих в Корюківці.
         До заходу була оформлена тематична полиця-пам'ять "Попіл Корюківської трагедії стукає в наші серця", яку із зацікавленням переглянули зав. віддділенням Шаповал Л.І.та житель відділення Коняхін М.С.

Комментариев нет:

Отправить комментарий