пятница, 22 марта 2013 г.

Книжкові іменини

     І знову за календарем  прийшла до нас весна. Хоч довкола ще біліють сніги, і землю ранками сковує морозець, та сонечко все більше нагадує про тепло. Проклюнулись перші підсніжники і з нетерпінням чекають чарівної миті пробудження від зимового сну. Скоро закрапотить ніжно-солодку мелодію береза. Бо вже березень. І саме в березні під час весняних канікул в Україні проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання. А ще його називають "Книжкові іменини". Славні традиції Тижня було започатковано в далекому 1943 році. У той непрстий час, обпалений крилом війни, велика увага приділялася дитячій книзі, яка несла слово дітям - майбутнім творцям, винахідникам, вченим.  У цьому році "Книжкові іменини" будуть відзначатися в 70-й раз, а в незалежній Україні -вже 20-й раз. Тож 2013 рік ювілейний для Свята дитячої книги!
      21 березня  для учнів 2-6  класів відбулося літературно-театралізоване свято "Дорога нам книжка кожна, нам без книг ніяк не можна", яким відкрили Всеукраїнський тиждень дитячого читання.
        Поетичними та пісенними рядками вітали діти книгу - добру подругу малят.  Зав.бібліотекою-філією Лахман Н.  за традицією назвала кращих користувачів філії серед дітей і запросила на святкове дійство Королеву Книгу (Хоменко О.), бо без неї не може бути справжнього свята. А потім і Мудрець (Головко В.) зі своїми помічниками - Підручником (Перкова І.), Словником (Сидоренко Є.), Енциклопедією (Кобрінович Д.), Довідником (Капленко Д.), та Художньою книжкою (Грищенко Н.) - виявив бажання бути присутнім на такому святі, адже він багато знає і може розповісти про цікавий світ книжок.
          Королева Книга запросила всіх присутніх, за допомогою пелюстки із чарівної квітки, здійснити мандрівку в Республіку Семибарв - країну казкових Героїв та дитячих Мрій і зробити зупинку в місті Всезнайок. Коли про це дізнався Незнайко (Тягленко В.), то і він захотів потрапити в цю країну. В Республіці Семибарв їх гостиннно зустрів Знайко (Кириленко Ю.). Щоб перевірити чи розумні діти вирішили провести інтелектуальний турнір і доручили це зробити господарці книжкового царства - зав. філії та Королеві Книг. А  Буратіно (Юр'єв А.), як почув, які діти грамотні, то і сам попросився  взяти його до школи, щоб навчатися і багато знати, хоча раніше не хотів цього робити і постійно втікав від Мальвіни (Жадан А.). А ось і Пеппі Довгапанчоха (Голод В.) завітала в місто Всезнайок і зразу ж почала грати з дітьми у веселі ігри.
        По закінченню  діти на згадку сфотографувалися  з героями святкового дійства.
        До заходу був оформлений  літературний фуршет "Книги.Книги.Книги", на якому були представлені книги по розділах: "Пізнавальний гарнір", "Техновінегрет", "Фантастичний пудинг", "Музичний коктейль", "Салат з казок".

Комментариев нет:

Отправить комментарий