вторник, 19 февраля 2013 г.

День рідної мови

21 лютого ми відзначаємо Міжнародний день рідної мови. Це свято саме тієї мови, якою ми розмовляємо, пишемо, читаємо. І кожен громадянин будь-якої країни відчуває свою причетність до свого народу, до своєї мови. Цей день запроваджено у жовтні 1999 року на 30-ій сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО, а з 21 лютого 2002 року його відзначають і в Україні.
      Щоб розкрити історію дня рідної мови, шляхи розвитку української мови, її скарби, багатство, виразність, мелодійність та неповторність, вшанувати  нашу рідну українську мову, 18 лютого для учнів 7 класу було проведено літературно-музичну імпрезу "Наша мова - пісня, і в словах любов".
       Основна увага була привернута до важливості збереження чистоти української мови. Зацікавив дітей "Трагічний календар долі української мови", де зафіксовані найбільш трагічні моменти становлення нашої мови, починаючи з 18 ст. Звучали фонограми пісень даної тематики.
        Була оформлена виставка літератури "Кращої, ніж рідна мови не буває" та зроблено огляд книг, представлених на ній. Особлива увага була звернена на нові книги із розділу "Сучасна українська дитяча книга високого рейтингу".
 

Комментариев нет:

Отправить комментарий