понедельник, 11 февраля 2013 г.

Знайомство з професіями

       Життя постійно ставить нас перед вибором. І у кожної людини є свобода вибору. Вибір існує щоденно, щохвилини. Різний за своєю серйозністю. Неоднаковий за своїми наслідками.
       Зробити крок чи не зробити? Промовчати чи відповісти? Стерпіти чи не стерпіти? Як жити? Що робити?
       Одним із найважливіших кроків у житті є вибір професії. Адже займатися тим, що тебе цікавить, приносить радість, - одна з умов відчуття життєвої повноцінності.
         У світі існує близько 50 тисяч професій.  Для того, щоб зробити правильний вибір, потрібно мати повне уявлення про якомога більшу кількість професій, про переваги та недоліки кожної з них. І от саме з метою привернути підлітків до питання вибору професії та її значення, звернути увагу, що обумовлюють вибір тії або іншої спеціальності, наголосити на важливості  прийняття правильного вибору фаху, 11 лютого для учнів 9 класу, які підійшли вже до межі вибору життєвого шляху, було проведено хіт-інформ-дайджест "Серпантин професій".
       В ході заходу познайомили дітей із новими цікавими професіями, які з'явилися на українському ринку праці в XXI столітті, із рейтингом спеціальностей, що користуються в даний час найбільшим попитом. Також звернули увагу на кращі сайти в Інтернеті, які допоможуть у виборі професії та здійснили віртуальну мандрівку по деяким з них, а саме: prof.osvita.org.ua; profi.org.ua; vuzi.cov.ua.
      По закінченню заходу познайомили присутніх з книгами даної тематики, представлених на викладці літератури "Знайди своє місце в житті"  та пам'яткою на допомогу вибору професії "Шлях до успіху".

Комментариев нет:

Отправить комментарий