понедельник, 3 июня 2013 г.

Свято дитинства

       Дитинство - найкращий та безтурботний період життя людини, який, на жаль, буває тільки раз, а діти - найкращий народ у світі. Тож недаремно 1 червня, перший день літа, віддано їм. В цей день у всьому світі відзначається Міжнародний день захисту дітей - одне з найстаріших міжнародних свят. В Україні свято дитинства відзначають з 1998 року.  Діти в Україні мають такі ж права, як і діти усього світу. Вони мають право жити під мирним небом, мають право на дозвілля та відпочинок.   
     Саме тому 31 травня для вихованців дитячого садка "Чайка" та учнів 1-6 класів, які відпочивають в пришкільному оздоровчому таборі "Калинка", на подвір'ї школи, було проведено літературно-музичний круїз "Подорож у країну веселого дитинства".
      Ведуча свята, провідний бібліотекар Лахман Н.А., розповіла дітям про історію дня захисту дітей, про права дітей, а учні 3 класу (Гуцал Н, Голод К., Черкай А., Петрова Ю.)  в поетичній формі розповіли про  право дітей на мирне життя. А потім ведуча запросила всіх присутніх на літній карнавал, учасниками якого були казкові герої: Червона Шапочка (Голод В.), Котигорошко (Тягленко В.) та Альонушка (Жадан А.). Вони принесли дітям у чарівній скриньці Указ Королеви Літляндії про відкриття літнього карнавалу та початку літніх канікул. Але, на жаль, по дорозі загубили чарівний ключик, який відкриває скриньку і, якщо до 12 годин дня не зачитати Указ, то літо не розпочнеться.Вирішили просити допомоги у Буратіно (Кириленко Ю.), але і в нього така ж біда - не знайде свого ключа. Щоб він з'явився, потрібно виконати завдання "Чарівної Книги": вивчити ввічливі слова, заспівати пісню про рідний край та затанцювати. І в цьому допомогли самі діти, Горобій Юлія та дівчатка з танцювального колективу. Ключ зразу з'явився, відкрили ним скриньку і прочитали Указ її Величності. Казкові герої ще забажали пограти з дітьми: Червона шапочка провела конкурс "На краще читання віршів про літо", Котигорошко -"Бій півнів", Альонушка - "Перенеси картоплю", Буратіно -скласти із букв смачні слова.
     Ведуча також провела  з дітьми багато ігр та розваг, особливо сподобався конкурс на кращу небилицю серед рибалок.Між іграми звучали веселі пісні. За перемоги у конкурсах діти отримували солодкі призи, придбані за кошти, які надав сільський голова Гопко О.Ф. За це йому велика вдячність.

     Малята були у захваті від проведеного свята, особливо не стримували своїх емоцій вихованці дитячого садка.
      До початку канікул в бібліотеці-філії оформлено розгорнуту викладку літератури
                   " Літо зовсім не для скуки - чим скоріше книгу в руки"

Комментариев нет:

Отправить комментарий