понедельник, 3 июня 2013 г.

Червона книга-сигнал небезпеки

       Природа! З дитячих років ми звикли до її чарівної краси. Любимо бувати в лісі, полі, дивитися на квіти, дерева. Людина - це частина природи. І саме їй ми зобов'язані своїм існуванням, своєю досконалістю, своєю могутністю. Та, на жаль, не завжди шануємо чарівну вроду природи.
    5 червня в усьому світі відзначається Всесвітній день довкілля. Саме цьому дню була присвячена пізнавальна мандрівка "Сторінки Червоної книги перелистаєш, ти багато корисного, друг мій, пізнаєш", яку проведено 3 червня для учнів 1-6 класів із пришкільного оздоровчого табору "Калинка".
     Провідний бібліотекар Лахман Н.А. розповіла дітям  про виникнення Міжнародної та Червоної книги України, чому вона червоного кольору, які сторінки  має, які види рослин та тварин потрапили на ці сторінки. Познайомила дітей із найбільшими заповідниками на території України по охороні рослинного та твариннного світу, в т.ч. і на Сумщині та  провела екологічну гру "Як зберегти природу?"
     До заходу була оформлена тематична викладка літератури "Вони повинні жити" та зроблено огляд, представлених на ній, книг.  Деякими з них  зацікавилися багато з присутніх і по закінченню мандрівки захотіли ближче з цими книгами познайомитися.

Комментариев нет:

Отправить комментарий