пятница, 14 июня 2013 г.

Люби й вивчай свій рідний край

       У кожної людини є свій рідний край, куди хочеться весь час повернутися. Чому це місце так тягне до себе? Чому багато тужать про нього на чужині? Напевно, тому, що знайомство з навколишнім світом вперше відбувалося в цих краях. Маленька людина вперше тут побачила сонце, почула шум дощу, пішла до школи, знайшла друзів.
        Тому, щоб діти знали своє коріння, свою маленьку батьківщину, 13 червня учнів 1-6 класів із пришкільного оздоровчого табору "Калинка" запросили до бібліотеки-філії на краєзнавчий майдан "Мало любити свій рідний край, його треба знати".
         Провідний бібліотекар Лахман Н.А. розповіла дітям про історичне минуле нашого краю (Охтирщини та рідного села Чернеччини), познайомила із храмами (Покровським Собором та Охтирським Свято-Троїцьким монастирем ), природничими заказниками, відомими людьми, діячами культури та літератури (О.П.Берест, М.В.Пилипенко, П.Воронько, Г.Комісаров, Ю.Попов, А.Тесля, народний ансамль народної пісні "Чернеччаночка". народні майстрині Гопка Є.М. та Гопко О.Ї.).
          Розповідь супроводжувалася показом фотоматеріалів із Інтернету, фонограмами пісень про рідний край, написані нашим земляком Г.Комісаровим та знайомством із книгами, розміщених на викладці літератури "Моя найкраща в світі сторона - чарівна Сумщина моя".
       


      Зустріч показала, що діти майже нічого не знають ні про історичне минуле свого села, ні про його людей. Тому сподіваємося, що почута розповідь залишиться у їхній пам'яті.

Комментариев нет:

Отправить комментарий