вторник, 5 июня 2012 г.

Країна дитинства

      Настала улюблена у дітвори пора року - літо. Малята люблять літо за те, що воно несе сонячне тепло, радує погожими днями, дарує ароматні і соковиті плоди, приносить найдовші літні канікули. І мабуть, недаремно, із всіх 365 днів року для дитячого свята обрано саме перший день літа. Адже 1 червня в усьому світі відзначають добре і радісне свято - Міжнародний день захисту дітей.
     Саме в цей день працівники бібліотеки-філії організували та провели для дітей 1-5 класів, які відпочивають в оздоровчому таборі "Калинка", що діє при Чернеччинській ЗОШ, свято-розвагу "Маленька країна, країна дитинства, де сонечко світить і казка живе". Ведуча свята, зав. філією Лахман Н.А., запросила всіх присутніх здійснити захоплюючу мандрівку в країну "Літляндію" і попросила це зробити гостю свята - чарівну красуню, веселу й грайливу пору року - Літечко (Хоменко О.)  І от тільки дітвора зібралася в подорож, як з'явилася Медсестра (Лахман Ю.), яка  в жартівливій формі перевірила: чи всі діти здорові, чи можна їм вирушати в мандрівку і залишилась задоволена  оглядом.
   








           Літечку захотілося дізнатися: чи знають діти вірші про неї і оголосила конкурс "Кращий виконавець віршів про літо", всі читці отримали від Літа цукерочки.
  








         А ще Літо привела на свято свою подругу - Полуничку (Пилипенко Н.), яка, в свою чергу, запропонувала пограти з нею в гру "Збираємо полуниці".
   








        Під час подорожі малятам довелося подолати безліч перешкод, пограти в різні ігри та забави: відгадували кольорові загадки,адже літо по праву вважають святом барв, знаходили в одязі дітей кольори веселки, збирали на швидкість уявні гриби (кеглі) у кошики, ходили на рибалку, де намагалися спіймати "золоту" рибку, побували і на пташиному дворі (командна гра: заспівати пісеньку "В траве сидел кузнечик", так як це роблять курочки,котики та качечки), долали певну дистанцію "гусячим" кроком. За перемогу в іграх діти отримували солодкі призи, які надала сільська Рада,за що їй велика вдячність.
       Між іграми та забавами звучали веселі пісні у виконанні Голод О., Витерайло О., Хоменко О., Пилипенко Н. та Голод В. Протягом свята у всіх присутніх був чудовий  настрій і по закінченню свята діти намалювали на асфальті свої мрії.

Комментариев нет:

Отправить комментарий