четверг, 26 апреля 2012 г.

Тиждень правових знань

      Право - невід'ємна частина нашого життя. Тому знати свої права повинна кожна людина. А щоб не довелося дітям в реальному житті заблукати в лабіринтах закону, щоб вони не набили собі гулі в юридичних тупиках і навчилися знаходити правильний вихід, в рамках тижня правових знань (23-28 квітня) з учнями 7 класу 26 квітня проведено правовий лабіринт "Як я знаю свої права?".
     Діти зруйнували стіну лабіринту за допомогою правильних відповідей, а їм довелося подолати багато перешкод у вигляді різних конкурсів. Почався вихід із лабіринту з конкурсу "Розвідка боєм" (запитання і три варіанти відповідей, потрібно знайти правильну), потім вивчали "Правову абетку" (витягували літери і відповідали на запитання, позначені нею). Конкурс "Вікові сходинки" виявив, як учні знають свої вікові права. Зацікавила гравців вікторина в малюнках "Чи знаєш ти свої права?" (за малюнками назвати права дитини).
    






    
        
    Інколи люди потрапляють у ситуації, коли права одного суперечать правам іншого. Як бути? Як залагодити конфлікти мирним шляхом? Тому в конкурсі під назвою "Права в дзеркалі життя" діти намагалися вирішити певні життєві ситуації. Був і загадковий "Чорний ящик", в якому знаходилася книга "Конституція України" і діти за деякими поясненнями ведучої намагалися відгадати: що ж лежить у чорному ящику.
   Завершився вихід із лабіринту літературно - правовим квестом "Пошук істини" (за певними заплутаними історіями казкових героїв відгадати:  хто вони і з якої  казки).









       Першому вдалося вибратися із лабіринту Лябаху Владиславу, який набрав найбільшу кількість балів і став переможцем гри. Владислав був нагороджений "Грамотою" та присвоєно звання "Кращий знавець права".
    До заходу була оформлена тематична полиця літератури "Кожна дитина має право..."

Комментариев нет:

Отправить комментарий