среда, 11 апреля 2012 г.

"Візит до бібліотеки"

         10 квітня до бібліотеки-філії завітали учні 1 класу разом із своїм вчителем Руденко І.М. на бібліотечний урок "Мандрівка книжковим містом", щоб ближче познайомитися із бібліотекою та стати справжніми її читачами. Під час зустрічі малята дізналися, що таке "бібліотека", які відділи вона має, познайомилися із розстановкою книг на стелажах, із тематичними полицями та книжковими виставками різноманітної тематики, які оформлені в бібліотеці, краєзнавчим, народознавчим, казковим та довідково-інформаційними куточками, які книги бувають за змістом, формою та розмірами.
     







           На урок завітав і хлопчик-Читайлик (Кириленко Ю.), який розповів дітям, як треба поводитися з книгою та подарував всім на згадку про зустріч пам'ятки "Правила поводження з книгою", щоб діти завжди пам'ятали, що книги - наші вірні друзі і їх потрібно любити і берегти. А зав. філією познайомила першокласників з правилами користування бібліотекою.
      Щоб дітям було цікаво в бібліотеці, запросили і казкових героїв, але вони, на жаль, не змогли приїхати, а прислали вітальні телеграми, та всі без підписів. Але діти з легкістю відгадали, хто їх надіслав, бо добре знають казки. Це показала і казкова вікторина, яку провела зав. філією.
   








        І ось настає хвилююча мить - діти дають "Обіцянку справжнього читача" : поважати книгу, виконувати всі правила користування, не рвати, не бруднити, не малювати її, а потім вибирають собі книги до вподоби.
       Закінчилася зустріч  знайомством з новітніми технологіями бібліотеки - Інтернетом. Діти здійснили віртуальну мандрівку на дитячі сайти "Казкар", "Левко" та  "Українська казка".

Комментариев нет:

Отправить комментарий