вторник, 24 апреля 2012 г.

"Чорнобиль не знає минулого часу"

      Чорнобиль... Чорний біль нашої землі. І скільки б не минуло років, ми не зможемо забути про чорнобильське лихо.
                                  Голосить дзвін стривожено у квітні,
                                  Засмучує весняні дні привітні,
                                  Озветься в серці кожної родини
                                  І стогоном у грудях України.
     Напередодні 26-ої річниці з дня трагедії на ЧАЕС, 23 квітня, в бібліотеці-філії відбулася зустріч учнів 9 класу з учасником ліквідації наслідків аварії Мачулою Олександром Івановичем ( година смутку "Чорнобиль - вічний спомин і вічний біль"), яку організували та провели працівники філії. Ведучі розповіли присутнім про жахливу катастрофу, яка сталася 26 квітня 1986 року на Чорнобильській АЕС, згадали тих, хто першим кинувся у вогонь розпеченого зруйнованого реактора і затулив собою не тільки Україну, а і весь світ. Розповідь супроводжував показ документальних фотоматеріалів із Інтернету.
  








  Олександр Іванович, поділився з дітьми  своїми спогадами про події, в яких він приймав участь, знову переживаючи тривогу і хвилювання за пережите, які передавалися і всім присутнім. Гостю вручили розкішний букет білих кал, як символ життя на землі. 


   









       Під звуки "Реквієм" А.Моцарта запалили свічку і хвилиною мовчання вшанували пам'ять всіх загиблих під час катастрофи та померлих - наших односельчан, ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС. Учні поклали до портретів померлих пожежників букетики барвінку та під звук церковних дзвонів, із свічками у руках, побажали всім, щоб земля зацвітала навесні буйним цвітом, пахли трави, співали пташки, був мир і спокій на землі. І поставили ці свічки  також біля портретів померлих.
    На зустрічі звучали сумні мелодії пісень даної тематики  у виконанні директора БК Сухомлина А.В., вихователя дитячого садка Короткої Н.Г. та зав.філії Лахман Н.А.
    До заходу була оформлена полиця книг "Крик і біль душі - Чорнобиль".

Комментариев нет:

Отправить комментарий