среда, 2 ноября 2011 г.

"Переможний салют України"

        Важкий і неоднозначний шлях пройшла наша Україна протягом своєї історії. Важливою і трагічною частиною цього шляху є Велика Вітчизняна війна 1941-1945 років.
     28 жовтня ми святкували 67-у річницю з того дня, коли на українську землю прийшов довгоочікуваний мир. З цієї нагоди працівники бібліотеки-філії та Будинку культури  в місцевому відділенні для непрацюючих та одинокопроживаючих громадян провели сторінку-спогад "Переможний салют України". На захід були запрошені: Савченко Іван Сафронович, ветеран війни, Савченко Парасковія Павлівна, якій довелося в роки війни скуштувати гіркого чужинського хліба, Шаповал Марія Трохимівна - пережила війну, в т.ч. окупацію села.
   Ведуча, зав.філією, згадала перші дні Великої Вітчизняної війни, жорстокі кровопролитні бої, які точилися в Україні протягом 1225 днів і ночей, про наступальні та оборонні операції, форсування Дніпра, участь в цих подіях наших земляків.
      Із теплими щирими словами вітань до присутніх звернулися: заступник начальника районного управління праці та соціального захисту Козулін Василь Анатолійович, в.о. директора районного територіального центру Чемерис Наталія Андріївна, голова місцевої ради ветеранів Грецька Антоніна Григорівна.
     Пісні воєнних років та музичні вітання прозвучали у виконанні народного ансамблю народної пісні "Чернеччаночка", дуету "Любисток", художнього керівника БК Сухомлина А.
  







  









      Запалили свічку та скорботною хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих на війні. Учасники колективу "Чернеччаночка" вручили всім квіти, як символ життя, як символ його безкінечності, а від територіального центру жителі будинку та гості отримали солодощі.
      До заходу була оформлена тем. полиця книг "В ім'я життя, за землю України".                             

Комментариев нет:

Отправить комментарий