среда, 16 ноября 2011 г.

"Рідна мова - пісня солов'їна"

        Щороку в Україні  9 листопада,  в день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця - ченця Києво-Печерського монастиря, давньоруського письменника та історика, автора одного із найдавніших літописних творів "Повісті временних літ", відзначається День української писемності та мови.
      Щоб розкрити скарби рідної мови, зазирнути у найпотаємніші куточки її багатства, виразності, мелодійності, неповторності, працівники бібліотеки-філії 15 жовтня запросили у святково прикрашений вишитими рушниками та висловами про мову зал учнів 9 класу на дуель літературну "Солов'їна, барвінкова - українська рідна мова".
       У грі взяли участь дві команди: "Дивослово" (капітан Калініченнко Анна) та "Мовознавці" (капітан Черкай Наталія). Гравцям було запропоновано конкурси "Мовне асорті" та "Одним словом" - дати відповіді на запитання про мову, пригадати прислів'я та приказки на задані слова: книга, хліб, монета тощо. Здійснили уявну мандрівку по містах України і у конкурсі "Мовознавство для допитливих" спробували відгадати: хто зустріне їх в тому чи іншому місті. У слові "Граматика" відшукували нові слова.
      Свої знання та ерудицію  у конкурсі "Скажи без затримки" показали капітани команд: на певні слова сказати антоніми.
      В цікавій, захоплюючій боротьбі перемогу отримала команда "Мовознавці". Обидві команди були нагороджені "Грамотами" ( за перемогу та участь у грі).
       Ведуча заходу, зав філією, зробила огляд літератури, представленої на тематичній полиці "Сила і твердь українського слова".

Комментариев нет:

Отправить комментарий