вторник, 18 октября 2011 г.

"День козацької слави"

       14 жовтня, згідно Указу Президента, Україна святкує День українського козацтва. Це дуже важливе свято для нашого народу, адже козацтво відіграло вирішальну роль у становленні нашої держави. Його історичне значення важко переоцінити.
      








       Щоб поглибити знання дітей про козацтво, Запорозьку Січ, гетьманів України, 17 жовтня для учнів 8 класу була проведена пізнавально-розважальна гра "Дзвін шабель, пісні, походи, воля соколина...", яка відбулася у школі. Своє вміння, ерудицію, силу показали дві команди : "Козаки і козачки" ( капітан Топчій Є.)  та "Запорожці" (капітан  Сліпаков І.)
       Оцінювала знання та кмітливість гравців козацька старшина - журі у складі:  вчитель, класний  керівник Линник Т.Ю. та шкільний бібліотекар Гейко Н.В.
      Члени команд спробували свої сили, виявили знання у багатьох цікавих конкурсах, а за перемогу в них отримували не тільки бали, а і нагороди. Перш за все "помітили" капітанів команд : зробили з них отаманів. На швидкість потрібно було одягти український народний костюм- костюм справжньго козака.
     Розминка - "Козацький літопис" -показала, що команди до змагань готові. (За 1хв. дати якнайбільше правильних відповідей на поставлені запитання). Конкурс "Воєвода" виявив найсильнішого учасника команди "Запорожці" Лахмана Дмитра, який  здолав супротивника  силою своєї руки, за що був нагороджений "шоколадною" медаллю. А ще поборолися за "Гетьманське крісло" ( першим сісти на вільний стілець); доставили листи до гетьмана (колективна естафета), відгадували загадки-головоломки. Конкурс "Мудрий отаман" виявив сильнішого капітана (Топчій Є.) у знанні прислів'їв про козаків.
      








       Обидві команди показали непогані знання історії козацтва, продемонстрували фізичну міць та силу. Але перемогу отримала команда "Козаки і козачки", набравши більшу кількість балів, за що була нагороджена "Грамотою", а команда "Запорожці" отримала "Диплом" за участь у грі.
      До заходу була оформлена тематична полиця книг "Козацька слава в серцях у нас".

Комментариев нет:

Отправить комментарий