вторник, 4 октября 2011 г.

"Ми прагнемо словом святити душі"

        30 вересня Указом Президента від 14 травня 1998 року оголошено Всеукраїнським днем бібліотек, метою якого є підвищення ролі книги у суспільному та культурному житті, привертання уваги широкої громадськості до проблем бібліотек і соціального статусу бібліотекарів.
      А ще 30 вересня православний світ вшановує пам'ять святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії. І невипадково, що саме в цей день і святкуємо ми День бібліотек. Адже Софія, грецькою, означає майстерність, знання, мудрість, а бібліотеки у всі часи були сховищами - оберегами духовних та інтелектуальних надбань людства.
     








Напередодні цього свята, а саме 28 вересня, в бібліотеці-філії за чашкою чаю відбулася зустріч бібліотекарів, які в різні роки працювали тут. Хлібом-сіллю на вишитому рушнику зустрічали гостей ведучі свята- працівники бібліотеки-філії Лахман Н. та Савченко В.В. На зустріч завітали: Трактиренко М.Ф., яка 40 років пропрацювала на бібліотечній ниві; Голод О.П., стаж роботи якої в нашій бібліотеці 5 років, Гопко С.А. віддала бібліотечні справі в шкільній бібліотеці 31 рік. Гостям вручили розкішні троянди.
     







 Теплі слова вітань бібліотекарям звучали від секретаря сільської Ради Скубач Т.І., директора ЗОШ I-III ст. Іваха С.В., зав. дитячим садком Голікової Н.І., директора БК Воронько С.Г. Пишними букетами осінніх квітів та поетичними рядками вітали присутніх маленькі користувачі бібліотеки-філії - учні 1 класу. Музичні вітання дарували художній керівник БК Сухомлин А.В., вихователь Коротка Н.Г. та зав. філією Лахман Н.А.
    До заходу була оформлена виставка фотоматеріалів та творчих робіт про діяльність бібліотеки-філії "Так ми працюємо" та кн.виставка "Цікаві таємниці в книжковій скарбниці".

Комментариев нет:

Отправить комментарий