среда, 22 октября 2014 г.

Мову закону вивчати і знати

Якщо людина заблукала у лісі і у неї є компас, то вона швидко знайде дорогу. А якщо немає цього надійного помічника – їй прийдеться уповати на випадок. Право – це теж компас. Воно показує всім людям напрямок шляху, дає можливість вільно і впевнено орієнтуватися у безкрайньому морі складних і різних норм та правил поведінки, які встановлені державою. Наскільки   підлітки вміють це робити і з’ясовували 20 жовтня під час гри –шоу «Право, браво!».
       Провідний бібліотекар Лахман Н.А. познайомила дітей із основними документами, які захищають їхні права. Під час гри учасники пройшли  5 раундів: «Розминка» (дати відповіді на запитання), « Заморочки із конверта»( пояснити правові  ситуації), «Термінологічне лото»(обєднати попарно визначення), «Судовий процес»( вирішити порушення прав казкових героїв), «Байка-правознайка»( прочитати байки Л.Глібова «Ведьмідь-пасічник» та «Вівчар» і зробити правовий аналіз ситуації), «Сьогоднішній день права»(присвячений тим явищам, з якими ми стикаємося кожен день).  


     Гра показала, що діти непогано розбираються в правових питаннях і в більшості знають свої права. Набравши 21 бал, перемогла Теплєніна Ірина. Вона нагороджена «Грамотою».
       До заходу була оформлена тематична викладка літератури «Закон гарантує, держава забезпечує».

Комментариев нет:

Отправить комментарий