понедельник, 27 октября 2014 г.

Знати звичаї та обряди рідного народу

       Традиції і звичаї народу – це ті прикмети, за якими розпізнається народ не тільки в сучасному, а й в історичному минулому. Відродження культурної памяті народу - завдання всіх українців. Без такої памяті немає майбутнього. З метою поповнення знань молоді звичаїв та обрядів нашого народу і була проведена 20 жовтня з учнями 11 класу година народознавства «Немає переводу добрим звичаям народу».
 

       Провідний бібліотекар Лахман Н.А., учні класу Пономарьова Ольга, Топчій Євген, Гопко Марина розповіли про народні символи українського народу ( рушники, вишиті сорочки, хустки) та їх призначення.  Горобій Юлія та Витерайло Олена чудово озвучили захід піснями та ще і показали себе у конкурсі на краще повязування хустки.



Перков Артем спробував себе у конкурсі «Заплети дівчинці косу». І по закінченню години Гуць Ганна пригостила всіх присутніх варениками з картоплею. До заходу була оформлена тематична викладка літератури
 «Із вуст в уста, від роду і до роду

    Звичаї ідуть роками від народу»

       Будемо сподіватись, що з таким майбутнім України, як наші юнаки і дівчата, традиції і звичаї українського народу будуть множитись і зберігатись.

Комментариев нет:

Отправить комментарий