вторник, 1 июля 2014 г.

Гарант незалежності і соборності України


       В історії кожної держави  є дати, які виражають дух народу, символізують його славне минуле, сьогодення й майбутнє.
     До їхнього числа, безсумнівно, належить і День прийняття Конституції України, що відзначається щорічно 28 червня. Це свято волі, цивільного миру й доброї згоди всіх людей на основі закону й справедливості.
      Саме цьому дню і була присвячена правознавчо-інформаційна година «Конституція України – знати і поважати»,  яку проведено 27 червня в місцевому територіальному відділенні для одинокопроживаючих та непрацюючих громадян для жителів та працівників відділення. Присутні ознайомилися із складним  і тернистим шляхом створення Основного Закону держави, який став важливою віхою в історичному розвитку України, із стародавніми документами Київської Русі, дізналися історію виникнення першої демократичної  Конституції «Пакти й конституції законів і вольностей Війська Запорозького», яку склав відомий український гетьман Пилип Орлик  разом з козацькою старшиною.
     Розглянули також II розділ Конституції «Права, свободи й обов’язки людини і громадянина».  А по закінченню обговорили зміни і доповнення до Конституції України щодо децентралізації державної влади. Найбільш активними при цьому були : житель відділення Конвісар Д.П., зав.відділенням Шаповал Л.І. та медична сестра Скиба Т.І.
     До заходу була оформлена тематична викладка літератури «Оберіг державності і демократії».

Комментариев нет:

Отправить комментарий