вторник, 8 июля 2014 г.

Рослини лікують

       Світ рослин -найбільше диво природи, царство краси і наше цілюще багатство. Якщо подивитися навколо себе поглядом лікаря, що шукає лікарські засоби, то можна сказати, що ми живемо в світі ліків. 
         З незапам'ятних часів людина використовувала лікарські трави для лікування найрізноманітніших захворювань. Ці рослини  неодноразово прославлялися, навіть у віршованій формі. Наприклад, поема X ст. "Одо з Мена" описує лікувальні властивості більше 100 рослин.  Всесвітньо відомий також і вислів середньовічного ученого, філософа і лікаря Авіценни: "Три зброї є у лікаря: слово, рослина, ніж". 
      З метою поглиблення знань дітей про лікарські рослини , 8 липня проведено пізнавальну десятихвилинку "Знайди в рослині зцілення". Діти дізналися багато цікавих фактів, легенд про цілющі властивості рослин, їх практичне застосування у повсякденному житті, правила збору та зберігання сировини. Розповідь провідного бібліотекаря Лахман Н.А. супроводжувалася  показом  живих лікарських рослин та демонстрацією їх зображень за допомогою новітніх технологій. Присутні здійснили також віртуальні мандрівки по цікавих сайтах даної тематики, а саме: Енциклопедія лікарських трав і рослин (setru.net), Лікарські рослини (lekar-trava.com) та Лікарські рослини. Все про лікарські рослини та їх застосування (liktrav.com).
      До заходу була оформлена тематична викладка літератури та проведено огляд, представлених на ній, книг. Особливо дітей зацікавила книга Івана Носаня "Від рослини - до людини".

Комментариев нет:

Отправить комментарий