воскресенье, 18 мая 2014 г.

Сім'я - це щастя, любов і удача...



      У низці травневих свят є два чудових дні: 15 травня у всьому світі святкують день сім’ї. А починаючи з 1929 року в Україні в другу неділю травня відзначають і день Матері. До того  ж ще  2014 рік оголошений Роком сім'ї. Це символічно, що ці два свята стоять в календарі поряд і відзначають їх саме навесні, коли все в природі проростає, розквітає. І земля-матінка плекає кожен росточок, кожну пелюсточку, як і сім'я, родина плекає своїх діток, щоб набирались вони сили, могутності, мужності.
      Здавна так повелося, що в Україні завжди шанували матерів, які мали багато дітей. Раніше багатодітна мати була звичайним явищем на відміну від сьогодення. Саме тому особливу увагу заслуговують сьогодні ті жінки, які в скрутний для нашого народу час наважились народити троє, четверо і  більше дітей. Тож щоб вшанувати багатодітних молодих мам села, запросили їх 15 травня на бібліотечні посиденьки «Тільки родина, як зірка єдина, твій порятунок, надійний причал».
       Радо вітали на зустрічі мам: Гопко Н.М. (5 діток), Капленко Л.І (4 діток), Литвиненко Г.В. (4 діток) та Стрижак Ю.В. (3 діток). На жаль, дві мами (Явтушенко Т.В. та Порохня С.М.) не змогли прийти на свято.
       Провідний  бібліотекар Лахман Н.А. сказала багато теплих слів на адресу кожної неньки, розповіла про захоплення та таланти їх дітей. У виконанні працівників БК та бібліотеки- філії прозвучали задушевні ліричні мелодії. Гостям вручили ніжні весняні квіти. А потім запросили начаювання, під час якого мами жваво обговорювали свої проблеми та приймали  участь в ігровій програмі.
    До заходу була оформлена тематична викладка літератури «Хай святиться рід наш, сім'я і родина».
      Прощаючись, всі  запрошені в один голос заявили, що ні на одну хвилинку не пошкодували , що прийняли наше запрошення і завітали на таке чудове свято.


 Стрижак Юлія: «Ми не говоримо «прощавайте», а говоримо «до побачення» в наступному році».

Комментариев нет:

Отправить комментарий