четверг, 29 мая 2014 г.

Ні - курінню!


      Куріння тютюну – найпоширеніша шкідлива звичка, яка руйнує здоров’я людини. Немає сумніву у тому, що із зловживанням тютюну пов’язана велика кількість всіляких хвороб, а при зловживанні курінням – можуть виникати надто небезпечні недуги.
       У наш час боротьба з курінням є не тільки медичною, а й соціальною проблемою.
      Саме тому 31 травня у всьому світі проводиться міжнародна акція по боротьбі з курінням – Всесвітній день без тютюну, тобто день, вільний від тютюнового диму. Він був встановлений в 1988 році Всесвітньою організацією охорони здоров’я на 42 сесії Всесвітньої асамблеї охорони здоров’я.
      Перед світовою спільнотою було поставлено завдання – добитися, щоб в XXI столітті проблема куріння тютюну зникла.
      Саме цій темі і був присвячений треніг «Курити чи ні?  Проблеми підліткового віку», який проведено 27 червня для учнів 10 класу. Участь у ньому прийняла психолог школи Рубан М.О.
     В ході тренінгу за допомогою різних вправ, а саме: «Модель здоров’я», «Мозковий штурм», «Чому починають і продовжують курити?», «Острів мрії», «Міфи і факти про тютюн», з’ясували:  в чому ж шкідливість куріння та методи боротьби з ним.
      Учасники заповнили анкету «Куріння як соціальна проблема суспільства». 
     Провідний бібліотекар Лахман Н.А. познайомила із книгами даної тематики, які були представлені на полиці-пораді "Бажаєш довго жити – не починай курити" та Інтернет-ресурсами, здійснили віртуальну подорож по сайтах aids.edu.vn.ua nfnetnarkotik.ru.

Комментариев нет:

Отправить комментарий