пятница, 16 мая 2014 г.

Це свято не затьмариться в віках...

      Нелегке наше сьогодення не може заступити радості приходу весни, а разом з нею і дня Перемоги.
Це свято не затьмариться в віках
В цей день нестимуть люди завжди квіти,
Не обміліє пам'яті ріка -
В серцях нащадків буде жити.
     Тим, хто поліг у горнилі боїв, хто кров'ю своєю скропив землю, хто пройшов крізь бої, лихо, голод і холод, хто вижив у тій смертельній війні, всім мертвим і живим була присвячена година пам'яті "Один уклін полеглим, другий уклін живим", яку проведено 7 травня для учнів 7 класу.
    На захід були запрошені жительки села: Голод Ганна Пилипівна (має статус "Дитина війни") та Зеленська Ганна Григорівна, вдова учасника війни.
     Провідний бібліотекар Лахман Н.А. розповіла присутнім про основні події Великої Вітчизняної війни, якою дорогою ціною дісталася нам перемога. Запалили свічку та хвилиною мовчання вшанували пам'ять всіх загиблих в тій війні, в т.ч. 176 наших односельчан. Сльози смутку стояли в очах гостей, коли вони згадували своє, затьмарене війною, дитинство.           
       Діти в знак вдячності та пошани вручили жінкам квіти. Пісні воєнних років звучали у виконанні членів народного ансамблю народної пісні "Чернеччаночка".
   До заходу була оформлена тематична викладка літератури "Дитинство, обпалене війною" та зроблено огляд, представлених на ній, книг.

Комментариев нет:

Отправить комментарий