вторник, 8 апреля 2014 г.

Шлях до вибору професії

        Одним із найважливіших кроків у житті є вибір професії. Адже займатися тим, що тебе цікавить, приносить радість, - одна з умов відчуття життєвої повноцінності. Як зробити правильний вибір і обрати саме ту професію, в якій  молоді люди будуть професіоналами, затребуваними і відомими, з якою пройдуть через усе життя? 
      Щоб підвищити рівень інформованості підлітків з питань профорієнтації, розширити їхні знання про світ професій, ознайомити з вимогами до людей відповідних спеціальностей та з умовами праці, висвітлити важливості та позитивні сторони «улюбленої роботи» 7 квітня для учнів 9 класу був проведений салон професій "Обрії майбутнього: шлях до професії".
       Напередодні заходу учні заповнили анкети "Ким бути", аналіз яких показав, що діти в більшості вже визначилися із вибором свого життєвого шляху, але як говорять: знань багато не буває. За допомогою слайд-презентації присутні переглянули професії людей із віршованими коментарями до них, провідний бібліотекар Лахман Н.А. познайомила дітей також із деякими модними і перспективними професіями. Наскільки діти орієнтуються в світі професій  перевірили за допомогою ігрових завдань.
    Потім здійснили інтернет-мандрівки на сайти poradumo.pp.ua (світ порад),prof.osvita.org.ua, а також завітали в соціальну мережу youtube.cov.ua, де у циклі "Світ професій" подивися відео-ролики, які створені на замовлення Державної служби зайнятості.
  У заході прийняла участь Катрич Світлана Андріївна, головний державний спеціаліст, інспектор управління соціального захисту Охтирської РДА.

      Була оформлена виставка -порада "Не помилися, обираючи свій шлях".

Комментариев нет:

Отправить комментарий