вторник, 29 апреля 2014 г.

Мужність і біль Чорнобиля

Минають дні, минають роки,
Вщухають спогади подій,
Та не забути нам ніколи
Чорнобильських жахливих днів.
         Так, наша пам'ять і пам'ять наступних поколінь - знову і знову буде повертатися до трагічних квітневих подій 1986 року, коли сталася аварія на Чорнобильській АЕС.
       Саме тому, щоб діти знали і пам'ятали про  ту страшну подію в історії нашого народу, для учнів  5-6 класів  25 квітня проведена година-реквієм "Чорнобиль! Його забути не дозволяє майбутнє". У заході прийняв участь ліквідатор аварії на Чорнобильській АЕС, чернеччанин Попільнюх Григорій Андрійович. 
          Провідний бібліотекар Лахман Н.А. розповіла присутнім про трагедію, що сталася на атомній станції, яке горе вона принесла країні і людям, про героїв-пожежників, які першими кинулися гасити пожежу та рятувати людей. Згадали і наших односельчан, які протягом двох років після аварії стали до першої шеренги сміливців і разом із своїми побратимами з усіх куточків країни брали висоту під назвою "Подвиг". На жаль 7 чоловік вже немає серед живих.     
         Розповідь супроводжувалася показом фотохроніки тих подій. Уважно слухали діти спогади Григорія Андрійовича, з цікавістю розглядали принесені ним фотографії, а потім було безліч запитань. В знак вдячності та пошани гостю вручили квіти. Запалили свічку та хвилиною мовчання вшанували пам'ять всіх загиблих та померлих під час та після аварії. 
     По закінченню  діти разом із Григорієм Андрійовичем здійснили віртуальну екскурсію до Національного музею "Чорнобиль"
      До заходу була оформлена тематична викладка літератури "Гірчить Чорнобиль, крізь роки гірчить".

Комментариев нет:

Отправить комментарий