среда, 16 апреля 2014 г.

Мандрівка в книжкове королівство

      14 квітня до бібліотеки-філії на бібліотечний урок "Мандрівка книжковим містом" завітали наймолодші учні школи - першокласники. Для малят ця екскурсія стала справжнім святом, адже в цей день відбулося посвячення їх в справжніх користувачів філії та надано право користуватися книгами з книжкового королівства - бібліотеки.

    Провідний бібліотекар філії Лахман Н.А. познайомила малят з бібліотекою, її відділами,  книжковими виставками, як розташовані книги на стелажах, як  знайти потрібну книгу. 
       На свято завітав  Комп'ютер (Кириленко Ю.) і запропонував свої послуги по  виконанню запитів дітей. За допомогою новітніх технологій малята  побачили незвичайні книги світу.
       На адресу першокласників надійшли вітальні листи, один з них від Баби  Яги, безграмотно написаний та ще і з безглуздими порадами. Інший лист від Колобка, який щиро вітав зі святом та ще і бандероль надіслав, а в ній квітка-семиквітка, кожна пелюстка із загадками.Ой як цікаво було дітям  їх розгадувати. Багато казкових героїв також надіслали вітальні телеграми, а підписати їх забули, але діти з легкістю відгадали відправників.
  А ще діти спробували себе у ролі складачів віршів, повторили правила користування книгою. А щоб їх не забували, Наталія Андріївна подарувала пам'ятку читача "Вчись і ти, як книгу берегти".
       Ось такі випробування довелося пройти першокласникам, щоб довести, що вони мають право користуватися книгами із бібліотеки-філії.
     В піднесеному настрої поверталися діти до школи. Хай же книги стануть малятам друзями на все життя.

Комментариев нет:

Отправить комментарий