понедельник, 26 ноября 2012 г.

Трагедія, якій немає забуття

          80 років тому наш народ пережив катастрофу, яка могла зупинити життя всієї нації. Голодомор 1932-1933 років в Україні назавжди залишиться в пам'яті українців однією з найстрашніших сторінок минулого.
         Щоб увічнити пам'ять тих, хто прийняв мученицьку смерть  у ті роки в бібліотеці-філії 26 листопада для учнів 11 класу  проведено годину скорботи "Голодомор: сумна правда історії", яка перетворила на певний час бібліотечну світлицю у храм духовності, храм Скорботи і Пам'яті. Працівники бібліотеки-філії розповіли присутнім про страшні події 30-х років минулого століття (що таке голодомор, його причини). Розповідь супроводжувалася показом фотодокументів із Інтернету. Зачитали свідчення очевидців - наших односельчан, під звуки мелодії "Реквієм" А.Моцарта запалили свічки та хвилиною мовчання вшанували пам'ять мільйонів українських селян, жерт небаченого в історії людської цивілізації голодомору.
        До заходу була оформлена виставка-реквієм "Свічка пам'яті людської". Зав філією Лахман Н.А. зробила огляд літератури, представленої на ній, та познайомила дітей із сайтами в мережі Інтернет, присвячених даній темі.

Комментариев нет:

Отправить комментарий