воскресенье, 25 ноября 2012 г.

"Життя прожити - не поле перейти"

       Людське життя... Неповторне і звичне, радісне і сумне, сповнене глибоких переживань, солодке, як мед, і гірке, як полин.
        Саме про життя людини, як про найвищу цінність, говорили 22 листопада на черговому засіданні клубу "Сучасниця" (Година мудрих порад "Життя людини - найвища цінність"). В ході розмови вияснили: які Закони захищають людське життя, в т.ч. і дітей, як потрібно прожити його, щоб лишити після себе добру пам'ять та шану, кому зобов'язані діти своїм життям, про проблеми збереження життя людини. Згадали і про важливу життєву цінність, яка в даний час найбільше хвилює молодь - кохання та найважливіший обов'язок на землі - бути людиною. Наводилися висловлювання видатних людей про життя - Леонардо да Вінчі, Василя Сухомлинського, Миколи Островського, Матері Терези.
        Розглянули етичні правила поводження на землі, проголошені німецьким філософом та екологом Е.Калленбахом та повчилися відданості і доброті тварин на прикладі вірша Б.Олійника "Похвала собаці". Дівчаток зацікавили вірші  20-річного лейтенанта Олександра Стовби, який загинув, виконуючи свій інтернаціональний обов'язок в Афганістані.
      Присутні жваво обговорювали почуте, озвучили   свої улюблені заняття, захоплення, мрії.
До засідання була оформлена викладка літератури по даній темі, у назву якої винесені слова Леонардо да Вінчі "Життя є дар, великий дар..."  Крім книг з нашої бібліотеки-філії була представлена література із єдиного фонду Охтирської РЦБС.



 










Комментариев нет:

Отправить комментарий